. Ma Emma napja van.
A kormányzati korrupció a mélypontra taszította a gazdaságunkat
2016-09-29 08:35:55
A kormányzati korrupció a mélypontra taszította a gazdaságunkat

A kormányzati korrupció a mélypontra taszította a gazdaságunkat

A Kopint-Tárki készített felmérést az országok versenyképességéről. Magyarország a kutatásban tavalyhoz képest újabb hat helyet rontva az EU utolsói között végzett, immáron Szlovákia, Bulgária és Románia is megelőzött minket. Mára alacsonyabb a versenyképességünk, mint 2008-ban a világgazdasági válság kezelése közben volt.


A felmérésnek fontos megállapítása, hogy a versenyképességet leginkább az akadályozza, hogy a kormányzati döntések során "a kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek". A magyar gazdaság versenyképességének tehát a kormányzati korrupció a legnagyobb gátja.


Mészáros Lőrinc akkor is sertéstelepeket emelhet és csatornát építhet, ha valójában ő Magyarország legtehetségtelenebb embere, hiszen nem a tehetség vagy a szorgalom dönti el, hogy hova kerüljenek az EU-s pénzek. Amíg a miniszterelnök közvetlen környezete teheti zsebre a magyar gazdaság élénkítésére szánt fejlesztési pénzeket, addig a valóban hozzáértő, tehetséges és szorgalmas emberek vállalkozásai tönkremennek.


A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány korrupciója történelmi mélységbe taszította a magyar gazdaságot. A DK szerint csak az Orbán-kormány bukása hozhat olyan változást, amely után nem a párttagság, hanem a tehetség és a szorgalom fogja eldönteni, hogy ki mennyire boldogul. A DK szerint a kutatás bizonyítja: a Fidesz a valaha volt legkorruptabb kormánypárt.


Molnár Csaba, Ügyvezető alelnök - OS

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>