. Ma Márk napja van.
A kormány számoljon el a sportra költött milliárdokkal
2017-01-09 05:54:14
A kormány számoljon el a sportra költött milliárdokkal

A kormány számoljon el a sportra költött milliárdokkal

Az LMP szerint mielőtt a kormány megkezdi az átalakított sportirányítási rendszerben a munkát, a MOB-bal közösen számoljon el a sportba eddig beleöntött milliárdokkal. Az LMP a kormány után most Borkai Zsolt, MOB elnökhöz fordul szakmai és pénzügyi elszámolásokért.


Szabó Tünde sportügyekért felelős államtitkár szavai arra utalnak, hogy nyilvános értékelés nélkül egyszerűen továbblépnek, és nem lesznek személyi és politikai felelősei sem a magyar sportvezetésben, sem az EMMI-n belül a sportéletben tapasztalható pazarlásnak, és káosznak. Mintha minden rendben ment volna, a kormány folytatja a sportszövetségekkel a közös munkát, immár a MOB kiiktatásával, és a nyilvánosság kizárásával.


Az LMP korábban Orbán Viktorhoz, és az EMMI-hez is fordult: információkat kért arra vonatkozóan, hogy milyen szakmai tervek alapján döntöttek az egyes sportszövetségekhez juttatott állami támogatások nagyságáról. A kormány részéről csak semmitmondó, kitérő válaszok érkeztek a tények helyett.


Borkai Zsolt, MOB elnök egy interjúban azt nyilatkozta: a szövetségekkel együtt készítették el azt a középtávú koncepciót, ami alapján a kormányzat megadta az állami támogatást, melynek folyósítása három éven keresztül zajlott a MOB keretein belül. Ezért Ikotity István, az LMP képviselője adatigényléssel fordul az elnökhöz, és kéri, hogy a koncepciót tegyék elérhetővé.


Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu



További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>