. Ma Emma napja van.
A kormány lenyúlta a parkolást is
2014-06-30 08:45:11
A kormány lenyúlta a parkolást is

A kormány lenyúlta a parkolást is

Nagy a fejetlenség és a félretájékoztatás a holnaptól induló egységes parkolás körül. Ál,- és félretájékoztató hírek tömkelege terjed, az ügyfeleknek fogalmuk nincs, hogy mit kell tenniük, mindenki tart attól, hogyha július 1-től parkol, vajon jó számot hív-e, hogy a szolgáltatás változotte vagy minden a régi? Mert ha  az ügyfél valamit félreért , az biztos, hogy őt bírságolják meg.

 

Az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (EME Zrt.) 2014.06.30.-i sajtótájékoztatóját a New York - palota, Vivaldi termében Varga Zoltán, a Central-Fund Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ivancsics Pál az EME másik tulajdonosának, az EME Holding Kft.-nek az ügyvezetője tartották.

 


Működésképtelenség, pánik és fejetlenség a parkolásban. Ez volt acíme a tájékoztatónak:

 

A mobilparkolási szolgáltatáshoz legalább három alapvető dologra van szükség: szerződésre a parkolási szolgáltatókkal, szerződésre a mobil szolgáltatókkal (ad-hoc parkoláshoz) és mobiltelefonra. Persze egy jól működő, több millió tranzakció lebonyolítására is képes informatikai rendszer sem árt!

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nek ebből mobilja biztos van, a szerződésekről és az IT rendszerről eddig még csak magabiztos nyilatkozatokat hallottunk.

 

Az említett parkolásüzemeltetői szerződések, tehát TERMÉK hiányában az EME Zrt. nem tudott felelősséggel viszonteladói szerződést kötni. Az NMF Zrt. eddig többszöri kérésünkre sem volt képes bemutatni, hogy rendelkezik aláírt parkolási szerződésekkel, legalább a legnagyobb forgalmú budapesti kerületekkel!

 

Célunk, hogy elkerüljük az autósok téves megbírságolását, ezért felkértünk minden FELELŐSEN VISELKEDŐ PARKOLÁSÜZEMELTETŐT, hogy az EME rendszerébe történő (akár párhuzamos) bekérdezést ne állítsák le, MATRICÁINKAT NE TÁVOLÍTSÁK EL, VAGY TAKARJÁK LE.

Mivel érvényes szerződéseink vannak ez TULAJDON ÉS BIRTOKSÉRTÉST jelent, ami ellen a leghatározottabban fel fogunk lépni. Másrészt értelmetlen kockázatvállalás, amit az AZ AUTÓSOK ÉRDEKÉBEN el kell kerülni.Bizonyára mindenki belátja, hogy egy ilyen méretű, naponta átlag 65 ezer tranzakciót bonyolító rendszer teljes átállítása biztonságosan NEM LEHETSÉGES 12 óra alatt!

 

A 810-es előhívójú számok július 1-én reggel továbbra is működni fognak mindazon területeken, ahol érvényes szerződéseink vannak, hiszen a parkolás üzemeltetőkkel kötött és jelenleg is érvényes megállapodásaink erre köteleznek bennünket!

 

Gazdasági és személyi háttér:

 

Az EME korábbi tulajdonosai a Magyar Állam (MFB) és az i-Cell Kft, valamint azok vezetői, képviselői (Emőri Gábor, Szőke Pál), tulajdonosai, akik korábban jó hozammal értékesítették az EME Zrt-ben tulajdonolt részvényeiket úgy döntöttek, hogy állami segítséggel ismét megszerzik a mobil parkolási piacot. Az évi 13 millió tranzakciót bonyolító társaság tevékenységét közszolgáltatássá próbálják minősíteni. Az MFB EME Zrt.-ben tulajdonolt részvényeinek eladása (2011. június 27.) mindössze hónapokkal előzte meg a 2011. évi CC. Törvény kihirdetését (2011. December. 23.)

 

Az EME Zrt. jogi lépéseket tesz azok ellen, akik azt állítják, hogy Társaságuk szerződései alapján a parkoló automatákon is látható 06-20/30/70-810-es előhívó szám július 1-től nem fog működni. Ezzel azt a hitet keltik az ügyfelekben, hogy ez a szolgáltatás ezen a csatornán a továbbiakban nem lesz elérhető! Az EME Zrt-vel közvetlenül szerződő ügyfeleknél sem lehet probléma a parkolással, a 06 80 98 + parkolókörzet szám, változatlanul működik.


Az EME Zrt. a mobilparkolással kapcsolatos szolgáltatását továbbra is biztosítja partnerei és ügyfelei számára!

 

„Társaságunk szolgáltatásai nem lehetetlenülnek el, a szerződéseink nem szűnnek meg a Törvény következtében 2014. július 1-jével, hiszen a szolgáltatásunk nem a mobilfizetési rendszer, nem a Törvény hatálya alá tartozó szolgáltatás, így akár magában, akár a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy más hasonló társaság szolgáltatása mellett párhuzamosan továbbra is működtethető az EME Zrt. szolgáltatása is." 


Az EME Zrt. jelenleg is rendelkezik aláírt, hatályos és érvényes szerződéssel több, mint 40 önkormányzattal (parkolás üzemeltetővel), illetve mindhárom magyarországi mobiltelefon szolgáltatóval! Ezen szerződéseket bármikor fel tudják mutatni ellentétben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel akik többszöri határozott kérésük ellenére sem tudják ezeket felmutatni.

 

Több információval rendelkeznek arról is, hogy az NMF Zrt. állítólagos rendszerének tesztelése során jelentős hibák sokasága tapasztalható, annak ellenére, hogy, ahogy már társaságunk jelezte, nagy valószínűséggel a rendszer nem is jogtiszta, mivel ugyanazok a személyek fejlesztették, akik az EME Zrt-nek ugyanezt a rendszert készítették, eladták, illetve még ma is “support” szerződésük van annak üzemeltetésére! Ezen ügyben szintén feljelentést tettek a szerzői jogok védelme érdekében!

 

A parkoló automatákon található – a zónaszámokat, illetve a szolgáltatás igénybe vételével összefüggő információkat tartalmazó – matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát és birtokát képezik, azok eltávolítására, birtokának megsértésére Társaságunkon kívül senki sem jogosult! Az EME Zrt. a következő napokban szükség szerint 0-24 órában, helyszíni jelenlétet biztosítva fokozottan ellenőrizni fogja matricáinak, illetve tábláinak épségét, sértetlenségét. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által esetlegesen javasolt, vagy előírni próbált matrica kihelyezési kötelezettségek teljesítése során az EME Zrt. matricáit, illetve tábláit semmilyen módon senki nem távolíthatja el, azokat nem ragaszthatja felül, nem húzhatja át, semmilyen módon nem rongálhatja meg, stb., mert ellenkező esetben az EME Zrt. kénytelen lesz polgári jogi, illetve büntetőjogi eszközökhöz folyamodni.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója Veres Mihály, aki szerint az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük júliustól. Veres Mihály azt is közölte június 25-i sajtótájékoztatóján, hogy az EME is csatlakozhat, ha megfelel a feltételeknek. Az EME Zrt. viszont azon az állásponton van, hogy a világon egyedül álló rendszert és teljesítményt hoztak létre rengeteg munkával és fejlesztéssel, amikor a másodperc alapú parkolást bevezették. A parkolók 60 %-a így parkol Magyarországban, ami más országokban többnyire 20 % körül mozog.  Kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen az Európai Bizottságnál, mivel véleményük szerint az állam monopolizálta a mobil parkolást.

 

Az egységes mobilfizetési rendszer kiépítése 820 millió forintba került, azonban ezt az összeget valójában az önkormányzatok fizetik meg, akiknek pld a XIII. kerület esetében  az egységesítés évi 80 millió forint bevétel kiesést jelet.

 

Korábbi cikkeink:

 

Kamu és lenyúlás az egységes parkolás
2014.06.20.

A XIII. kerületnek 80 millióba kerül a kormány új rendelkezése. A Törvénnyel és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által végzendő tevékenységgel összefüggésben az Európai Bizottság előtt kötelezettségszegési eljárás van folyamatban.

 

A kormány EU jogot sért a parkolási rendszer erőltetésével

2014.06.23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a piaci viszonyokat úgy próbálja befolyásolni, hogy félretájékoztatja az autósokat, presszionálja a parkolási szolgáltatókat és jogszabályokat sért - áll az EME Zrt. közleményében

 

Folyamatos félretájékoztatás az új parkolási rendszerről

2014.06.26.

A Népszava és az Origó sem a valós helyzetet közli, hisz a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerint is a mobilszolgáltató viszonteladók szolgáltatásai továbbra is szabadon választhatóak.

Utoljára frissítve: 2014-07-02 13:02:55

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>