. Ma Béla napja van.
A kormány EU jogot sért a parkolási rendszer erőltetésével
2014-06-23 18:26:05
A kormány EU jogot sért a parkolási rendszer erőltetésével

A kormány EU jogot sért a parkolási rendszer erőltetésével

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a piaci viszonyokat úgy próbálja befolyásolni, hogy félretájékoztatja az autósokat, presszionálja a parkolási szolgáltatókat és jogszabályokat sért - áll az EME Zrt. közleményében. Korábbi cikkünkben már részleteztük, hogy milyen megtévesztő az NMF híradás az egységes parkolás bevezetéséről, hiszen szó nincs arról, hogy a szerződést kellene bontani az ügyfeleknek és regisztrálni kellene egy kötelező új parkolási rendszerbe. Mindez csak kamu, illetve a kormány újabb lenyúlása. Kerületünknek ez 80 millió forint körüli mínuszt jelent.

 

EME Zrt.

 

Sajtóközlemény

BUDAPEST, 2014. június 23.

 

Az EME Zrt. felhívja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) figyelmét, hogy az Ország a Mobilparkolás államosítási kísérlete kapcsán már belesodródott egy Európai Uniós Kötelezettségszegési eljárásba. Ezen eljárásban azt is vizsgálja az Európai Bizottság, hogy a Kormány, vagy akár az NFM, az EU jogba ütközően befolyásolja-e a normál piaci viszonyokat! Célszerű lenne, ha egyoldalú állásfoglalásaival, jogértelmezéseivel a Tárca nem hozná Magyarországot még nehezebb helyzetbe. Ezért az EME Zrt. FELKÉRI a Tárcát, hogy hagyjon fel (az általunk nem ismert érdekek mentén) a piac további befolyásolásának kísérletével, az autósok félre tájékoztatásával, valamint a parkolás üzemeltetők, az Önkormányzatok és a mobilszolgáltatók presszionálásával! Az Alaptörvény, az Önkormányzati Törvény, EU-s jogszabályok megsértésével, a piaci szereplők, autósok félretájékoztatásával, és a fizetési rendszer esetleges rendszerhibáival okozott károk jogi és anyagi következményeit az NFM viseli!

 

Az EME Zrt. állításait mi sem bizonyítja jobban, mint a  parkoló gépjárművekre elhelyezett szórólap, mely teljesen megtéveszti a gyanútlan parkolót. Az NFM úgy állítja be, mintha a mobilparkolásban a változások  általánosan kötelező érvénnyel bírnának, holott ez nem felel meg a valóságnak.  Még szemüveggel is olvashatatlan a szórólap azon része, ahol  a meglévő szolgáltatókat felsorolják, akikkel senkinek NEM KELL SZERZŐDÉST BONTANI!

 

 

A Nemzeti Mobilfizetés nem az emberek, hanem a kormány érdeke. A kormány újabb sarcot szedne az önkormányzatoktól és a meglévő, remekül működő, népszerű és jól beüzemelt parkolás szolgáltatóktól. Mindezt úgy, hogy tisztességtelen piaci eszközöktárat alkalmaz és EU jogot sért.

Utoljára frissítve: 2014-06-25 12:14:48

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>