. Ma Márk napja van.
A kormány áll az EU-s pénzek és a magyar vállalkozások közötti kapcsolat útjában
2016-08-01 11:14:29
A kormány áll az EU-s pénzek és a magyar vállalkozások közötti kapcsolat útjában

A kormány áll az EU-s pénzek és a magyar vállalkozások közötti kapcsolat útjában

Egy áprilisi törvénymódosítás miatt hónapok óta áll az EU-s pályázatok értékelése, jelenleg a teljes kis- és középvállalkozói szféra a kormányra vár. Van olyan szektor, ahol tavaly december óta várják, hogy pályázhassanak, hiába.


Lázár János ígérete szerint már június végével újra kellett volna indulnia az EU-s pályázatok elbírálásának, a törvényt azonban úgy módosították, hogy még augusztusban sem tudnak neki megfelelni.


Jelenleg tehát az Orbán-kormány akadályozza meg, hogy a magyar vállalkozások hozzájuthassanak a nekik szánt EU-s pénzekhez. Nem kizárt, hogy a kormány ebben is a brüsszeli hivatalnokok álnokoskodását sejteti majd az EU-ellenes hergelés jegyében, holott saját maga akadályozta meg a magyar cégek támogatáshoz jutását.


A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy míg a kormány akár a költségvetésből is megelőlegezi a Mészáros Lőrincek milliárdjait, addig a boldogulásért valóban küzdő és dolgozó magyar cégeket saját kezűleg fosztja meg a Brüsszelben nekik szánt fejlesztési pénzektől.


Nagy-Huszein Tibor, Alelnök - OS

Fotó: szegedma.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>