. Ma Márk napja van.
A jobboldal meg a trolljai - no, kapja be!
2014-07-17 17:56:59
A jobboldal meg a trolljai - no, kapja be!

A jobboldal meg a trolljai - no, kapja be!

Dr. Csehpál Etelka már többször bizonyította, hogy nemcsak lelkiismeretes és szoociálisan is érzékeny nagytudású szakember, hanem bátor, gondolatait és érzelmeit is vállaló orvos. Olyan, aki nem fél megmondani, ami a szívét nyomja, és ami nem hagyja nyugodni.


Épp egy évvel ezelőtt  mi adtuk először közre szavait.  Híradása akkor is elkeserítő volt : meghalt egy betege, aki élhetett volna. Dr. Csehpál Etelka egy nyugdíjas, de még praktizáló, vidéki háziorvos, aki 64 évesen kölcsönből vásárolt praxist. A doktornő a kormányt okolta. Szavait cikkünk nyomán az országos média is átvette, és a doktornő az egészségügyi problémák kapcsán közismert lett.


Most ismét keresetlen szavakkal illeti a jobboldalt, hogy miért, azt szó szerint közöljük:


Kedves Barátaim!

Megint írok. Ismét kibillent a lelki egyensúlyom, az egészségügyben ismét "fokozódik a helyzet". Most nem annyira a betegek érdekei miatt ragadok klaviatúrát, hanem az egészségügyben dolgozók és orvosok helyzete miatt. Gondolom nem meglepő senkinek, hogy kevesen vagyunk. Na, és persze egyre kevesebben leszünk - ez persze a betegekre is kihat. Nyilván nem azokra, akik Grázban vagy Bécsben gyógyíttatják magukat, hanem azokra, akik egyszerű állampolgárok, végigküzdötték az életüket, belerokkantak és most számkivetettnek érzik magukat az egészségügyből, mert netán hamarabb meghal a társuk agydaganatban, mint az MRI időpont lett volna. Mellesleg kifizették - azonnal meg lehetett csinálni - így meg is operálták, de mégis gyalázat, hogy a betegség milyensége nem számít az időpontot illetően csak a pénz!


Na, nem is erről akartam beszélni! A gondom az, hogy szombaton egyszerre kellene két városban ügyelnem, mert a kolléganőm lebetegedett és az ő ügyeletét nekem,. mint helyettesnek kellene vinnem. Adjatok tanácsot! Hogy oldjam meg - ugyanis közel ötven kollégából egy sem segít! A kollégák túlterheltek. Volt olyan, aki azt mondta kedden, hogy szombat reggelig egyfolytában dolgozik és már nem meri vállalni a következő 12 órát. Ezt megértem. Persze szabadságolások vannak.


Ezt is megértem. Na, de vannak egészségügyért felelős vezetők! A fiatal kollégák dolgoznak éjjel-nappal. Túl a terhelhetőség határán, szabály és törvényellenesen! Két éve még én is havi 240-260 túlórát vállaltam, hogy ki tudfjam fizetni a vénségemre vett praxist, mert a nyugdíjam alig több a létminimumnál. Majd bele pusztultam! Elég volt!!! A szerződésünk olyan, hogy az ügyeletet működtetők - akik felveszik a lakosonként járó fejkvótát, no meg tetemes hasznuk van - záradékként aláíratják, hogy minden törvény engedte időtúllépés okozta kárért, amit az orvos elkövet a túlterheltsége következtében, mi vagyunk a felelősek!!!!


Ha bajom lesz, elmegyek Strassburgig, persze ettől senki nem ijed meg, tudom.
Mondjátok meg, milyen kormány, párt és hazafi törődik azzal, hogy hovatovább összeomlik az egészségügy?

Oszthatjátok, már nem érdekel, ha ráharap a média!

A jobboldal meg a trolljai - no, kapja be!

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>