. Ma napja van.
A jobbikos Toroczkai Gyurcsány és Orbán agyonlövéséről beszélt
2011-08-10 13:05:33
A  jobbikos  Toroczkai Gyurcsány és Orbán agyonlövéséről beszélt

A jobbikos Toroczkai Gyurcsány és Orbán agyonlövéséről beszélt

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor miniszterelnökök agyonlövéséről beszélt a Jobbik képviselője, Toroczkai László, aki szerint a Magyar Szigeten ez  a téma gyakran kerül szóba.

 

A Magyar Sziget szombati Sajtóklubjában Toroczkai László jobbikos önkormányzati képviselő, Pörzse Sándor és Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselők elemezték az aktuális politikai helyzetet a jobbikos rendezvényen.

Toroczkai a norvég tömeggyilkos eset kapcsán hangsúlyozta, hogy a tragédiáért a norvég politikai elitet terheli a felelősség. Utoya szigeténa a norvég munkáspárt ifjúsági táborának résztvevőire nyitott tüzet Breivik. A kegyetlen mészárlás kapcsán a jobbikos képviselő azt nyilatkozta, hogy bár a maga részéről elítéli a történteket, de nem fog virágot vinni a meggyilkoltak sírjára.


„Tudom, hogy ez most nagyon antihumánusan hangzik, de ilyen vagyok” – tette hozzá Toroczkai.

 

A norvég merénylő sajnos magyar kapcsolatairól is elhíresült: Anders Breivik az elmúlt években többször is járt Magyarországon. Naplójában megemlíti a Jobbikot is, „kelet-európai szélsőjobboldali és nacionalista pártok” -ként említve.


Toroczkai a jobbikos rendezvényről is beszélt:


„Vajon itt, a Magyar Szigeten hányszor hallottuk egymás szájából, hogy agyonlőném Kalasnyikovval, mondjuk a Gyurcsányt. Ki nem mondta legalább egyszer? Kinek a száját nem hagyta el ilyesmi, hogy agyonlőném ezt a rohadt Gyurcsányt, vagy mostanában Orbán Viktort? Szinte mindenki mondta, valljuk be őszintén. És most a The Sun, meg a Népszabadság, meg nem tudom, hogy kiknek a munkatársai, akik itt lapulnak közöttünk és rögzítik, nekik is mondom, nyugodtan adják le, vállalom: én is nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet”

A Magyar Szigetet szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke és a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, Toroczkai László, végül előbbieken is túlteljesítve  kijelentette:


„még nagyobb szívességet tettünk volna a magyarságnak, ha tizenéves korában, a KISZ-táborban lőttük volna agyon a korábbi miniszterelnököt.


A jobbikos hallgatóság nagy tapssal jutalmazta fenti kijelentéseket.

A rendezvény visszhangja máshol nem ily sikeres. A nemzetközi sajtó mélyen elítéli a Magyar Szigeten történt eseményeket.

 

A The Sun brit lap cikkéből:

 

 „Több ezer neonáci részvételével zajló gyűlölettel teli fesztivál”, valamint „nyugtalanító természetű fasiszta gyűlés”, ahol náci emléktárgyakat, Hitler Mein Kampfját, valamint a horogkeresztekkel és az auschwitzi haláltábor kapujának képével ellátott pólókat árulnak"


A facebookon is nagy a felháborodottság, már két feljelentést is megfogalmaztak a közösségi  oldalon.

 

 

Idézet a feljelentésekből:

 

 

"Véleményem szerint a Magyar Szigeten történtek megsértik Magyarország képviselői által 1947. febr. 10-én aláírt, és a magyar törvénytárba 1947. júl. 16-án becikkelyezett Párizsi Békeszerződést, továbbá akár meg is valósítják a 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről 269/A. § és 269/B. § (1) leírtakat.


1. Megvalósítják a  Btk. 269. §-ának (b) pontja szerinti közösség elleni izgatást, mivel a cigányságról, mint etnikai népcsoportról negatív tényt állítva őket mocskos cigánynak nevezték, a zsidóságot pedig tetves zsidóknak nevezve gyűlöletre uszító kijelentéseket tettek a zsidók és a cigányok meggyilkolására vonatkozóan.


valamint


2. Megalapozzák az ott elhangzott beszédek tartalma alapján a roma és a zsidó kisebbség tagjainak egyenlő emberi méltósághoz fűződő jogának sérelmét és alkotmányellenes, rasszista nézetek terjesztésének biztosítanak intézményes kereteket, amely alkalmas mások megfélemlítésére."

 

 

 forrás:atv

További híreink
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Putyint tartják Navalnij gyilkosának
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz elnököt nem érdekli, ki hal meg, amíg megtarthatja a hatalmát. ...
2024-02-17 09:55:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új szabályról sem a kormány, sem a Posta nem kommunikált, az érintettek figyelmét sem hívták fel rá.
Bővebben >>