. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A HÉV-alagútnál már nem elég a kozmetika
2015-05-17 07:38:00
A HÉV-alagútnál már nem elég a kozmetika

A HÉV-alagútnál már nem elég a kozmetika

A BKK-nak egy hónapra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön arra, amit már minden budapesti tudott: a budai fonódó villamos nem építhető meg a Margit híd és a Batthyány tér közötti HÉV-alagút megerősítése nélkül. Érthető a kivitelezők döntése, akik nem vállalták az építkezés folytatását a nem ilyen célra tervezett alagút felett, noha ezt a döntést a BKK-nak kellett volna meghoznia, ráadásul már hetekkel ezelőtt.

 

Amikor egy hónappal ezelőtt megrepedt a szerkezet és betondarabok hullottak a vágányokra, egyértelművé vált, hogy az alagút nem bírja majd el az új villamos pályáját és a több tíztonnás szerelvényeket. Megfelelő előkészítéssel, szakmai tervezéssel és hozzáértő munkaszervezéssel a mostani botrány elkerülhető lett volna.

 

Itt már nem elég a kozmetika, el kell végezni az alagút teljes megerősítését, máskülönben a budapestiek biztonsága kerül veszélybe. Szégyen, hogy a főváros és a BKK nem gondolt erre korábban.

 

Választ várunk a főváros vezetésétől arra, hogy a mostani leállás, illetve az alagút nyári lezárása mennyivel lassítja a budai fonódó villamoshálózat építését és veszélyezteti-e a beruházás sokmilliárdos uniós támogatását.

 

 

Horváth Csaba, fővárosi frakcióvezető

Őrsi Gergely, II. kerületi elnök

MTI

Fotó: Nol.hu

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>