. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A földrablást így, vagy úgy, de meg kell állítani!
2016-07-29 03:40:19
A földrablást így, vagy úgy, de meg kell állítani!

A földrablást így, vagy úgy, de meg kell állítani!

Az LMP őszinte döbbenettel és szomorúsággal fogadta a hírt, hogy a Nemzeti Választási Iroda szerint nem lesz meg a földügyi népszavazáshoz szükséges 200 ezer aláírás. Érthetetlennek és elfogadhatatlannak ítéli, hiszen a hibamennyiség aránya nem csupán gyanakvásra ad okot, de kérdéseket is felvet.


Mint arról dr. Gáva Krisztián tájékoztatott, a földügyi népszavazás kapcsán az ívek csaknem 96 százalékos feldolgozottsága mellett 173.341 érvényes és 42.859 érvénytelen aláírást találtak, és hiába van még hátra tízezer ellenőrzésre váró aláírás, ha azok közül mind érvényes lenne, akkor sem lenne meg a 200 ezer. 


Kiemelkedően magasnak mutatkozik a szabad rablásként megvalósított, minden eddigi kormány rablótevékenységén átívelő privatizációs folyamat társadalmi elutasítottsága, amelynek záróeseménye a tolvajmódszerrel megvalósított termőföld-privatizáció.


Miután a kormány elődeihez képest minden morális akadályt és erkölcsi határt átlépett, időszerűnek tűnik törvénybe iktatni a nemzet legfontosabb közös természeti erőforrásának, az állami tulajdonban lévő termőföldek védelmének és értékesítésének tilalmát. Az ügy magas társadalmi támogatottsága miatt már hetekkel ezelőtt Lázár János előre belengette a kormányzati kapituláció lehetőségét, azt, hogy akár maga kezdeményezi a témában a jogalkotást, csak hogy ne bukjon el egy ilyen jelentőségű népszavazást.


Az LMP szerint így vagy úgy, de meg kell valósítani a még megmaradt, szét nem lopott állami tulajdonú termőföldvagyon védelmét. Amíg a népszavazás megvalósításával kapcsolatos jogi eljárások folynak, addig az LMP egy héten belül törvényjavaslatot nyújt be az állami vagyon védelme érdekében, amit a történtek után minden parlamenti pártnak – még a kormánypártoknak is – erkölcsi kötelességük támogatni.


Sallai R. Benedek, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>