. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A fideszes spekulációt szolgálta a földprivatizáció
2016-06-08 03:41:48
A fideszes spekulációt szolgálta a földprivatizáció

A fideszes spekulációt szolgálta a földprivatizáció

Orbán Viktor kormánya az állami földmutyival erkölcstelenül szerzett pénzt most törvénytelenül akarja elkölteni. Ezt jelenti Lázár János kijelentése, mely szerint az állami földek értékesítéséből származó bevételeket ipari parkokra, azok területeinek iparosítására fogja a kormány felhasználni.


Tiltakozunk a törvénysértő döntés ellen, és felhívjuk a kormány figyelmét, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében ezeket a bevételeket csak a Nemzeti Földalapról szóló törvénynek megfelelően lehet felhasználni! Ilyen cél lehet a földvásárlás, a földhasználók helyzetének stabilizálása, a családi gazdaságok megerősítése, a környezetbarát gazdálkodást szolgáló termelés vagy a szociális földprogram támogatása.


Ipari parkok létrehozására ezt a pénzt nem lehet felhasználni!


Persze, sejtjük, mindez miért történik. Bizonyára már megvannak azok a fideszes spekulánsok, akiktől meg akarják vásárolni a leendő ipari parkok területeit, jól megtömve a kiszemeltek zsebeit.


Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a rossz és erkölcstelen földértékesítéssel és a törvénytelen pénzköltéssel! Minden, lopásba fektetett erőfeszítés értelmetlen, mivel az MSZP népszavazási kezdeményezésével úgyis leállítja a további rombolást.


Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő
Beke Károly, országos elnökségi tag

OS

Fotó: Népszava

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>