. Ma Ervin napja van.
A Fidesz zsarolással kényszeríti szavazásra a csepeli családokat
2016-09-22 03:46:17
A Fidesz zsarolással kényszeríti szavazásra a csepeli családokat

A Fidesz zsarolással kényszeríti szavazásra a csepeli családokat

Közel 1500 családot fenyeget a Fidesz Csepelen azért, mert fél az okafogyott népszavazása eredménytelenségétől. Nem tudjuk, hova bír még süllyedni a Fidesz, de abban biztosak vagyunk, hogy ez már az a mélység, amitől minden demokratának felfordul a gyomra. 


Két csepeli fideszes alpolgármester, Ábel Attila és Morovik Attila képviselői indítványt nyújtott be, amely kilátásba helyezi a kerületi bérlakások bérlőinek kirakását az önkormányzati lakásokból abban az esetben, ha az október 2-i népszavazás nem lesz eredményes. Vagyis azokból a lakásokból, amelyekben bérleti szerződés alapján laknak, és fizetik a 2010 óta többször megemelt bérleti díjat.


Amíg a Fidesz Csepelen riogatja az önkormányzati lakások bérlőit és törvénytelenül közpénzből készül kampányhadjárat alá vonni őket, addig Szegeden az MSZP-s önkormányzat nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított el, amellyel alacsony jövedelmű, rászoruló családok találhatnak otthonra.


Felszólítjuk Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármestert és a Fideszt, hogy fejezze be a csepeli családok fenyegetését, és a kerületi emberek pénzét ne a népszavazási kampányára, hanem bérlakásfejlesztésre költse!


Az MSZP megnyugtatja a bérlakásokban élő csepelieket: az októberi népszavazás nem lesz hatással a bérleti jogukra, bármi is lesz az eredménye. Mivel a csepeli Fidesz elutasította a javaslatunkat, a következő napokban meg fogjuk keresni az érintetteket, és el fogjuk nekik mondani, hogy a bérleti szerződésüket a népszavazás miatt nem lehet felmondani.


A Fidesz által megszavazott határozat nyilvánvalóan törvénysértő, ezért az MSZP a kormányhivatalhoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul. Az előterjesztésben olvasható fenyegető mondatokért pedig, amelyek megítélésünk szerint kimerítik a közösségi elleni izgatás fogalmát, a rendőrségen teszünk feljelentést.


az MSZP csepeli képviselőcsoportja - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>