. Ma György napja van.
A Fidesz megakadályozta a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételét
2015-10-11 08:02:22
A Fidesz megakadályozta a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételét

A Fidesz megakadályozta a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételét

A Political Capital, a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Átlátszó nyílt levélben kereste fel a pártokat egy, a kampányfinanszírozási rendszer szigorítását célzó kezdeményezéssel. Mint ismert, a 2014-es Országgyűlési választások kampányidőszakában 3,5 milliárd forint jutott olyan mikropártok zsebébe, amelyek még az ajánlóíveik számával megegyező szavazatot sem voltak képesek megszerezni.


A kamupártokon a kormány a mai napig nem hajtotta be az odaítélt és nyomtalanul eltűnt milliárdokat.


A DK a civil szervezetekkel egyetértve Országgyűlési Határozatot nyújtott be a kampányfinanszírozási rendszer szigorításáért. A kormánypárti képviselők az illetékes bizottság ülésén elutasították a kezdeményezést, a kampányfinanszírozások ügye így még csak tárgysorozatba sem került. A Fidesz nemet mondott arra, hogy a pártok a kampányköltségeik elszámolásait az interneten tegyék közzé.


A Fidesz nemet mondott arra is, hogy a pártok legyenek kötelesek visszafizetni a teljes állami kampánytámogatást, ha a választáson nem szerzik meg a szavazatok legalább két százalékát.


A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz továbbra is kiskaput biztosít az érdekeit szolgáló és általa biztatott kamupártoknak. A határozat elutasításával a kormány mindent megtett azért, hogy továbbra is ismeretlen minipártok tűnhessenek el nyomtalanul több milliárd forint közpénzzel a zsebükben.


Varju László, alelnök - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>