. Ma Ervin napja van.
A fiatalok nem maradnak itthon, ha a bérek nem fognak emelkedni
2015-07-26 08:48:40
A fiatalok nem maradnak itthon, ha a bérek nem fognak emelkedni

A fiatalok nem maradnak itthon, ha a bérek nem fognak emelkedni

Miközben a kormány gyakorlatilag semmit sem tesz az elvándorlás megállításáért, az LMP-hez már több mint 3500 válasz visszaérkezett a hazánkat elhagyó magyaroktól. Az első eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy Orbán Viktor a kalandvágy-elméletével erősen mellélőtt: csak az elvándoroltak 5 százaléka jelölte meg ezt Magyarország elhagyásának okaként.

 

Varga Mihály jó helyen kapizsgált, amikor azt mondta, béremelés kell. A Retúr eddigi eredményei megerősítették, hogy az LMP által javasolt strukturális változásokra van szükség, ami a magyar béreket olyan szintre emeli, hogy a fiatalok itthon  tudjanak boldogulni, családot alapítani.

 

A "Gyere haza, fiatal!" programot firtató kérdésünkre reagálva Czomba Sándor "türelmet" kért. Tette mindezt olyan helyzetben, hogy amíg a kormány négy fiatalt hozott haza, számításaink szerint legalább 10 ezer magyar fiatal költözött ki külföldre. Varga Mihály mindeközben beismerte, hogy a kivándorlás fő oka a tarthatatlan hazai bérszínvonal, ami jelentős elmozdulás Orbán romantikus kalandvágy elméletéhez képest.

 

Ezzel Varga Mihály ugyanarra a megállapításra jutott, mint a kivándorlók kétharmada a Retúr válaszai szerint, szemben Orbán Viktorral, aki többséginek próbálta beállítani az LMP-nek válaszolók 5 százalékát, vagyis azokat, akik saját bevallásuk szerint kalandvágyból hagyták el az országot egy időre.

 

A Retúrnak köszönhetően egyre többet tudunk meg az elvándorló magyarokról: az eddigi adatok alapján például úgy tűnik, a hazánkat elhagyók fele még biztosan hazahozható, de ehhez munkahelyek kellenek, jobb bérek és kilátások. A Retúr által több mint 3500 válasz érkezett eddig és folyamatosan jönnek a kérdőívek.

 

Ezért a Retúr programot addig folytatjuk, amíg a lehető legtöbb kivándorlótól választ kapunk – ezzel is példát kívánunk mutatni annak a kormánynak, aki semmit nem tesz a helyzet érdemi javításáért, de gátlástalan elterelésre és sikerpropagandára nem sajnálja az adóforintokat.

 

 

Szél Bernadett társelnök - MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>