. Ma Auguszta napja van.
A csepegtető szalag telepítésének helyes módja
2020-08-11 20:03:02
A csepegtető szalag telepítésének helyes módja

A csepegtető szalag telepítésének helyes módja

Ez tulajdonképpen megfelelő mennyiségű vízzel látja el a növényeket. Sokan azonban úgy gondolják, vannak rendszerek, amelyek csak profi munka által telepíthetőek. A következő cikkben megbizonyosodhatsz az ellenkezőjéről, olvass utána a csepegtető szalag telepítésének!

 

A csepegtető szalag használatának előnyei

 

A csepegtető öntözés eléggé népszerű öntözési forma, hiszen alkalmazása számos előnnyel jár. Többek között biztosítja a növények tökéletes fejlődését a gyökérzóna közvetlen öntözésével. Ugyanakkor lehetővé teszi a különböző tápanyagok adagolását, biztosítja a talaj megfelelő víz-levegő arányát, nagyobb terméshozamot eredményez, és egy költséghatékony automatizálható rendszer.

 

A szalagos csepegtetés leginkább sík területen ajánlott. Nagyon jól gépesíthető, így akár az ültetéssel együtt telepíthető a szalag, síkfólia alá is. Ezt a módszert hatékonyan alkalmazzák például a mezőgazdaságban, a kukoricaföldeken is.

 

Könnyű, mint az 1x1

 

Na jó, valójában szükség van néhány alapvető ismeret elsajátítására, de valójában a csepegtető szalag telepítése sem egy komplikált feladat.

 

Az első és legfontosabb, hogy tisztában légy azzal, hogy léteznek a talajba és a talaj fölé építhető rendszerek, tehát először ennek függvényében kell döntened a kiegészítők vásárlása során.

 

Aztán a telepítés során még a vezetékek lefektetésére kell különös figyelmet fordítani, mivel nagyon fontos, hogy egyenletesen, csavarodás nélkül helyezzük le azokat.

 

Felmerülő kérdések

 

Egy másik lényeges kérdés szokott lenni, hogy érdemes-e szűrővel ellátni a rendszert. De természetesen az is kiderítendő, hogy milyen beosztással rendelkező szalag lenne a legjobb választás.

 

Ha a fentebb felsorolt kérdésekre már kaptál választ, akkor megkezdődhet a telepítés, ami már gyorsan megy. Ráadásul az AutomataÖntözőrendszer.com cikkeiből mindent megtudhatsz, ami a professzionális, akadálymentes növénygondozáshoz szükséges, így otthonod zöldségei és más növényei valósággal kivirulhatnak.

 

Ha a felsoroltakkal tisztában vagy, otthonodban is professzionálissá varázsolhatod az öntözést, ami nem csak esztétikussá teszi a kertet, de a növények fejlődését is támogatja. Ez tulajdonképpen minden kertészkedő nagy álma. Ha szívesen belevágnál egy kertöntözési projektbe, akkor alakítsd át minőségi termékekkel a rendszert, és ami a legjobb, szerezz be mindent online! Meglátod, az eredménytől szem nem marad majd szárazon!

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>