. Ma Gellért napja van.
A csepegtető szalag telepítésének helyes módja
2020-08-11 20:03:02
A csepegtető szalag telepítésének helyes módja

A csepegtető szalag telepítésének helyes módja

Ez tulajdonképpen megfelelő mennyiségű vízzel látja el a növényeket. Sokan azonban úgy gondolják, vannak rendszerek, amelyek csak profi munka által telepíthetőek. A következő cikkben megbizonyosodhatsz az ellenkezőjéről, olvass utána a csepegtető szalag telepítésének!

 

A csepegtető szalag használatának előnyei

 

A csepegtető öntözés eléggé népszerű öntözési forma, hiszen alkalmazása számos előnnyel jár. Többek között biztosítja a növények tökéletes fejlődését a gyökérzóna közvetlen öntözésével. Ugyanakkor lehetővé teszi a különböző tápanyagok adagolását, biztosítja a talaj megfelelő víz-levegő arányát, nagyobb terméshozamot eredményez, és egy költséghatékony automatizálható rendszer.

 

A szalagos csepegtetés leginkább sík területen ajánlott. Nagyon jól gépesíthető, így akár az ültetéssel együtt telepíthető a szalag, síkfólia alá is. Ezt a módszert hatékonyan alkalmazzák például a mezőgazdaságban, a kukoricaföldeken is.

 

Könnyű, mint az 1x1

 

Na jó, valójában szükség van néhány alapvető ismeret elsajátítására, de valójában a csepegtető szalag telepítése sem egy komplikált feladat.

 

Az első és legfontosabb, hogy tisztában légy azzal, hogy léteznek a talajba és a talaj fölé építhető rendszerek, tehát először ennek függvényében kell döntened a kiegészítők vásárlása során.

 

Aztán a telepítés során még a vezetékek lefektetésére kell különös figyelmet fordítani, mivel nagyon fontos, hogy egyenletesen, csavarodás nélkül helyezzük le azokat.

 

Felmerülő kérdések

 

Egy másik lényeges kérdés szokott lenni, hogy érdemes-e szűrővel ellátni a rendszert. De természetesen az is kiderítendő, hogy milyen beosztással rendelkező szalag lenne a legjobb választás.

 

Ha a fentebb felsorolt kérdésekre már kaptál választ, akkor megkezdődhet a telepítés, ami már gyorsan megy. Ráadásul az AutomataÖntözőrendszer.com cikkeiből mindent megtudhatsz, ami a professzionális, akadálymentes növénygondozáshoz szükséges, így otthonod zöldségei és más növényei valósággal kivirulhatnak.

 

Ha a felsoroltakkal tisztában vagy, otthonodban is professzionálissá varázsolhatod az öntözést, ami nem csak esztétikussá teszi a kertet, de a növények fejlődését is támogatja. Ez tulajdonképpen minden kertészkedő nagy álma. Ha szívesen belevágnál egy kertöntözési projektbe, akkor alakítsd át minőségi termékekkel a rendszert, és ami a legjobb, szerezz be mindent online! Meglátod, az eredménytől szem nem marad majd szárazon!

További híreink
A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amel...
2020-09-17 21:52:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével
Kölcsön felvételekor az ember nem szeret a halálra gondolni, ugyanakkor a családtagok védelme szempontjából hasznos felkészülni a váratlan és nemkívánatos eshetőségekre i...
2020-08-24 21:29:08, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvé...
Bővebben >>