. Ma Lukács napja van.
A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről
2021-09-17 21:53:34
A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről

A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről

A testszőrzetnek haszna van, na de a szakállnak?

 

Elismert tény: a testszőrzetnek jelentős szerepe van a hőszabályozásban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a hajad véd a napsugarak károsító hatásaitól, a szempilláid attól, hogy szennyeződésekkel menjen tele a szemed, a szemöldököd pedig gátat képez a homlokodról lepergő izzadságcseppeknek. Ez így lett “kitalálva” az evolúciónak köszönhetően férfiaknál és nőknél egyaránt.

 

Na de mi értelme van annak, hogy - szerencsére - csak a férfiak arcszőrzete nő olyan mértékben, hogy borotválkozniuk kell, ha nem szeretnének szakállat növeszteni?

 

A tudósok megpróbálták megkeresni a magyarázatot, és arra jutottak, hogy nem az arcbőr “melegen tartása” az ok (hiszen akkor a nőknél is hasonló mértékben megjelenne), hanem a szakáll egy olyan üzeneteket közvetítő dísz, ami fokozza a férfiak és nők közötti vonzalmat, miközben alapot ad a férfiak közötti rivalizálásnak.

 

A borotválkozás alapszabályai

 

A borotválkozás a férfiak életében napi rutinnak számít - kivéve azokat, akik szakállt növesztenek, vagy direkt a pár napos borostában látnak fantáziát. Mindenesetre, akik nap mint nap a borotválkozás mellett döntenek, jó, ha betartanak néhány erre vonatkozó íratlan szabályt.


-Mindig készítsd elő a borotválkozáshoz szükséges eszközöket, főként, ha hagyományos borotvakéssel “dolgozol”. Szükséged lesz borotvapamacsra, szappanra, borotvahabra, tiszta törölközőre, meleg vízre.


-Ezután következik az arcszőrzet előkészítése - azaz az arc benedvesítése, a szőrzet puhítása szappannal, borotvapamacs segítségével, ami a szőrszálak közé is bejuttatja a habot, tisztítja és megnyitja a pórusokat.


-Harmadik lépés a tulajdonképpeni borotválkozás, aminek borotvánként sajátos technikája van. Fontos, hogy ne siess, a kapkodással nem időt nyersz, hanem sérüléseket szenvedsz. A borotvád mindig legyen éles, tiszta és jó minőségű, és ne feledkezz meg a pengeállásról sem.


-Végül pedig a borotválkozás utáni utókezelés, használj mindig a bőrtípusodnak megfelelő balzsamokat, hogy megakadályozhasd az irritáció kialakulását és minden esetben ápoltan tartsd a bőrödet borotválkozás után is!

 

Milyen eszközök szükségesek a borotválkozáshoz?

 

A borotválkozáshoz szükséges eszközöket az Extrametál.hu finomacélarú webáruházban is megtalálhatod. A borotvaszettek, borotválkozási készletek mindig praktikus társaid lehetnek, ha elutazol, hiszen minden eszközt tartalmaznak, ami a borotválkozáshoz kell.

 

A cserélhető pengés borotvakészülékek, a borotvapengék, a borotvakések, borotvapamacsok éppúgy külön-külön is rendelkezésedre állnak, ahogy a borotválkozási tálkák, krémek, szappanok, és a timsót is beszerezheted az igényeidnek megfelelően. Nem érdemes elfeledkezni a borotvakések fenőeszközeiről (fenőbőr, fenőszíj, fenőkő) sem, életlen borotvával nem lehet borotválkozni.

További híreink
Új pipára vágyik?
Sajnos már elmúltak azok az idők, amikor egyszerű volt pipához jutnunk. Már nem lehet olyan könnyen beszerezni azt, amire vágyunk, ráadásul ki tudja, hogy melyik pipa a l...
2021-10-13 18:41:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott
Bár karácsony Gergely visszalépését követően mindenkit arra kért, hogy Márki-Zay Péterre szavazzon, a pártja vezető politikusa Dobrev Klárára voksolt. Mindezt az alábbiak...
2021-10-11 15:25:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Bodnár Zoltán: Karácsony és Márki-Zay kezdenek igen veszélyes vizekre evezni
Egyre inkább elhomályosulni látszik szemük előtt a cél: az orbán-rezsim felszámolása. Az utóbbi napok szövegeiben mind gyakrabban Dobrev a legyőzendő ellenség, mint a ren...
2021-10-03 21:52:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Dobrev Klára sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lesz tárgyalás a már kiesett miniszterelnök-jelöltekkel, és a...
Bővebben >>