. Ma Gedeon napja van.
A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről
2021-09-17 21:53:34
A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről

A borotválkozás nagylexikonja - lépésről lépésre a wet shavingről

A testszőrzetnek haszna van, na de a szakállnak?

 

Elismert tény: a testszőrzetnek jelentős szerepe van a hőszabályozásban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a hajad véd a napsugarak károsító hatásaitól, a szempilláid attól, hogy szennyeződésekkel menjen tele a szemed, a szemöldököd pedig gátat képez a homlokodról lepergő izzadságcseppeknek. Ez így lett “kitalálva” az evolúciónak köszönhetően férfiaknál és nőknél egyaránt.

 

Na de mi értelme van annak, hogy - szerencsére - csak a férfiak arcszőrzete nő olyan mértékben, hogy borotválkozniuk kell, ha nem szeretnének szakállat növeszteni?

 

A tudósok megpróbálták megkeresni a magyarázatot, és arra jutottak, hogy nem az arcbőr “melegen tartása” az ok (hiszen akkor a nőknél is hasonló mértékben megjelenne), hanem a szakáll egy olyan üzeneteket közvetítő dísz, ami fokozza a férfiak és nők közötti vonzalmat, miközben alapot ad a férfiak közötti rivalizálásnak.

 

A borotválkozás alapszabályai

 

A borotválkozás a férfiak életében napi rutinnak számít - kivéve azokat, akik szakállt növesztenek, vagy direkt a pár napos borostában látnak fantáziát. Mindenesetre, akik nap mint nap a borotválkozás mellett döntenek, jó, ha betartanak néhány erre vonatkozó íratlan szabályt.


-Mindig készítsd elő a borotválkozáshoz szükséges eszközöket, főként, ha hagyományos borotvakéssel “dolgozol”. Szükséged lesz borotvapamacsra, szappanra, borotvahabra, tiszta törölközőre, meleg vízre.


-Ezután következik az arcszőrzet előkészítése - azaz az arc benedvesítése, a szőrzet puhítása szappannal, borotvapamacs segítségével, ami a szőrszálak közé is bejuttatja a habot, tisztítja és megnyitja a pórusokat.


-Harmadik lépés a tulajdonképpeni borotválkozás, aminek borotvánként sajátos technikája van. Fontos, hogy ne siess, a kapkodással nem időt nyersz, hanem sérüléseket szenvedsz. A borotvád mindig legyen éles, tiszta és jó minőségű, és ne feledkezz meg a pengeállásról sem.


-Végül pedig a borotválkozás utáni utókezelés, használj mindig a bőrtípusodnak megfelelő balzsamokat, hogy megakadályozhasd az irritáció kialakulását és minden esetben ápoltan tartsd a bőrödet borotválkozás után is!

 

Milyen eszközök szükségesek a borotválkozáshoz?

 

A borotválkozáshoz szükséges eszközöket az Extrametál.hu finomacélarú webáruházban is megtalálhatod. A borotvaszettek, borotválkozási készletek mindig praktikus társaid lehetnek, ha elutazol, hiszen minden eszközt tartalmaznak, ami a borotválkozáshoz kell.

 

A cserélhető pengés borotvakészülékek, a borotvapengék, a borotvakések, borotvapamacsok éppúgy külön-külön is rendelkezésedre állnak, ahogy a borotválkozási tálkák, krémek, szappanok, és a timsót is beszerezheted az igényeidnek megfelelően. Nem érdemes elfeledkezni a borotvakések fenőeszközeiről (fenőbőr, fenőszíj, fenőkő) sem, életlen borotvával nem lehet borotválkozni.

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>