. Ma Auguszta napja van.
A biztonságos gyógytea fogyasztásról
2016-02-07 03:42:57
A biztonságos gyógytea fogyasztásról

A biztonságos gyógytea fogyasztásról

A meghűléses időszakban különösen megnövekedhet gyógytea fogyasztásunk. Az elmúlt napok "tiszafa teával" kapcsolatos esete felveti a kérdést, hogy milyen teát is fogyasszunk.


Fontos ilyenkor is odafigyelni, hogy mindig igazolt hatékonyságú, biztonságos és megfelelő minőségű termékeket vásároljunk! Mindig ellenőrizzük, hogy megbízható, ellenőrzött forrásból származzon a tea, amit fogyasztunk.


A gyógyhatásra utaló teakeverékeknél előny, ha a termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, tehát rendelkezik OGYI engedély számmal vagy, ha étrend-kiegészítő, akkor az OGYÉI-hez be van jelentve.


Egykomponensű gyógynövény teáknál érdemes figyelni, hogy a termék rendelkezzen a csomagoláson tételazonosító sorszámmal, ami biztosítja a termék és a felhasznált alapanyagok nyomon-követhetőségét mind a tasakolt, mind pedig a filteres teák esetében.


Nem hivatalos forrásból származó "praktikák" és gyakran tévhiteken alapuló öngyógyítás alkalmazása előtt mindenképp forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez! - tanácsolja közleményében a magyarországi gyógytea gyártók és forgalmazók szakmai érdekképviseletét is ellátó Gyógynövény Szövetség és Terméktanács.


OS

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>