. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Belvárosi Piac a tanyafejlesztés megcsúfolása
2015-03-06 04:16:12
A Belvárosi Piac a tanyafejlesztés megcsúfolása

A Belvárosi Piac a tanyafejlesztés megcsúfolása

Üresen kong a Belvárosi Piac, pedig az V. kerületi önkormányzat csaknem negyed milliárd forintot költött a felújítására. A beruházás teljes kudarc, se árus, se vevő, az eredeti koncepcióból semmi nem lett.

 

2013-ban a 3,5 milliárdos tanyafejlesztési programból az V. kerület nyerte el a legtöbb pénzt. A keretből 220 millió forintot költöttek a Hold utcai piac felújítására, hogy ott a tanyán élő és termelő emberek árulhassák termékeiket. Legalábbis ezzel indokolta az V. kerület a beruházás szükségességét és azt, hogy mit keres a tanyafejlesztésre fordítható pályázati pénz Budapest szívének önkormányzatánál.

 

Mára kiderült, hogy a beruházás a tanyafejlesztés megcsúfolása, hiszen a vidékiek megsegítését célzó forrás valójában belvárosi ingatlanfejlesztést szolgált. Az árusok a helypénzt nem tudják kifizetni, hiszen már az is tetemes költség, hogy a fővárosba elszállítsák termékeiket. Gond az is, hogy a környék nem lakóövezet, a környéken csak irodaépületek vannak, nincs igény piacra.

 

Ma ott tartunk, hogy a tanyasi termelők a piacról teljesen kiszorultak, hogy helyüket tehetős vendéglátósok vegyék át. A méregdrágán felújított vásárcsarnokot pedig valószínűleg olcsón megszerzik azok a befektetők, akiknek eredetileg is szánhatták az épületet.

 

Átgondolatlanság, pazarlás és tisztességtelenség övezi a Belvárosi Piac felújítását és jövőjét. A városvezetés visszaélt a pályázati forrással, és a pályázat kiírását semmibe vette. A főváros és vidék együttműködésére fittyet hányva kisemmizték a tanyán élőket. Ez a belvárosi lakosoknak lehet, hogy jó lesz majd néhány év múlva, de a vidéki, tanyán élők jövőjét és megélhetését biztosan nem szolgálja.

 

 

Szabadai Viktor, a Budapest Választmány elnöke - MTI

Fotó: Atv

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>