. Ma Franciska napja van.
A BBQ grill elkészítéséhez ideális grillsütő
2021-01-15 23:21:18
A BBQ grill elkészítéséhez ideális grillsütő

A BBQ grill elkészítéséhez ideális grillsütő

Természetesen a faszenes grillsütők legtöbbje felhasználható erre, de még ezek között is akad olyan grillkészülék, amely kiemelkedik a többi közül, ha BBQ grillfogásokat szeretnénk az asztalra tenni.

 

Mi a különbség a BBQ grill és a grillezés között?

 

Grillezés alatt általánosságban azt a folyamatot értjük, amikor a grillrácsra tesszük a választott hússzeletet, grillkolbászt, húspogácsát vagy esetleg zöldségeket, és viszonylag rövid idő alatt megsütjük ezeket. Ez faszenes, gázos, sőt, még elektromos grillezőn is kivitelezhető, a kérdés mindig csak az, hogy mennyire ragaszkodunk a füstös ízhez.

 

Ezzel szemben a BBQ grill nem igazán sütést jelent, hanem sokkal inkább alacsony hőmérsékleten való füstölést, és az ételkészítés ideje a hagyományos grillezéssel szemben több órára rúghat. Ebből értelemszerűen az következik, hogy az elektromos grillkészüléken kizárt, hogy BBQ grillfogásokat készítsünk, de a gázos grillsütő sem a legjobb választás, még akkor sem, ha füstölőfával próbálnánk némi füstöt előállítani.

 

De akkor milyen az ideális grillsütő a BBQ grillezéshez?

 

Mivel a három típusból kettőt már fentebb kizártunk, értelemszerűen csak egy maradt, vagyis a faszenes grillsütő. Azonban a faszenes grilleknek is több fajtája van, és bár elvileg mindegyiket használhatjuk BBQ grillezésre, amelyik rendelkezik tetővel, de ha gyakran tervezünk ilyen fogásokat készíteni, és kicsit megkönnyítenénk a saját dolgunkat, akkor a kamado típusú grilleket éppen nekünk találták ki.

 

A kamado grilleket tojás alakjukról könnyű felismerni. Ezek a dupla falú, hőszigetelt kerámiagrillezők remekül tartják a belső hőmérsékletet, ami különösen alkalmassá teszi őket a tartósan alacsony hőmérsékleten való sütésre.

 

Bár a kamado grillsütők valóban elsősorban a BBQ fogások készítése esetén nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, de ez nem azt jelenti, hogy hagyományosan grillezni ne lehetne rajtuk.

 

Milyen hús ideális a BBQ grillhez?

 

A grillsütő mellett a másik legfontosabb tényező, hogy valóban isteni BBQ fogás készülhessen, a hús milyensége. Az ideális hús ebben az esetben kicsit zsírosabb típusú legyen, mint például a lapocka vagy a tarja. A legjobban mégis akkor járunk, ha olyan hús mellett döntünk, amit csonton lehet sütni, mint a marhaszegyet vagy az oldalast.

 

Továbbá, ha szeretnénk a füstös aromán kívül más ízt is érezni, ízlés szerint fűszerezhetünk, de arra figyeljünk, hogy más fűszerek illenek a disznóhúshoz, és más passzol a marhahúshoz.

 

Amennyiben te is szeretnél szert tenni egy kamado típusú grillsütőre annak érdekében, hogy a BBQ grillfogásaid kitűnően sikerüljenek, nézz szét a Grillplaza.hu oldalán, és válogass kedvedre a széles kínálatból!

További híreink
2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 322 514 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. A járvány kezdete óta elvégze...
2021-02-21 21:24:05, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
A Momentum is bejelentette miniszterelnök-jelöltjét, így négyre nőtt a lehetséges ellenzéki jelöltek száma. A bejelentést felvezető videó már ízig-vérig kampányvideó volt...
2021-02-21 21:24:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Menjen vagy maradjon még? Az iskolaérettség dilemmája
Egy iskolába készülő óvodás szülőjeként könnyen találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor nem tudjuk eldönteni, hogy a gyermekünk eléggé felkészült-e már az egész nap...
2021-02-11 19:44:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hat év alatt összességében több mint 639 milliárd forintot költött el a kormány a „menekültválsággal” kapcsola...
Bővebben >>