. Ma Melinda napja van.
A baba hozzátáplálását megkönnyítő eszközök
2022-10-13 19:34:54
A baba hozzátáplálását megkönnyítő eszközök

A baba hozzátáplálását megkönnyítő eszközök

Ne aggódj, ha eleinte fintorog, vagy kiköpi az ételt, ez teljesen természetes, hiszen az eddig megszokott íztől merőben más, ismeretlen étellel kell megbarátkozni.
 
Mire van szükséged a hozzátápláláshoz?
 
Először a különböző gyümölcs- és zöldségpüré kóstoltatással érdemes kezdeni a hozzátáplálást. Először szokatlan lesz az új íz és textúra a tej után. Ráadásul meg kell tanulnia a babának a nyelv evés közbeni mozgatását is. A baba etetéséhez szükséges eszközöket a Peekabooshop.hu oldalon beszerezheted, mielőtt elkezditek a hozzátáplálást. 
 
A készen kapható bébiételek helyett sokkal egészségesebb és finomabb lesz az étel, ha otthon készíted, friss alapanyagokból. Ehhez szükséged lesz bébiétel-készítőre vagy botmixerre, turmixgépre. Az ételtároló szettnek is nagy hasznát veszed, hiszen egyszerre úgyis nagyobb mennyiséget készítesz, a többit pedig beteheted a hűtőbe, illetve lefagyaszthatod.
 
A baba első étkészlete
 
A baba első étkészlete praktikus, ha puha szilikonból vagy műanyagból készül. Nem történik semmi baj, ha a kicsi váratlanul lelöki az asztalról, csupán takarítani kell, de nem törik el a tányér. A pürék kóstoltatására tökéletes a puha szilikon kanál, amivel igazán könnyű az etetés.
 
Elengedhetetlen az előke használata, mert a makacs zöldség- és gyümölcsfoltok nehezen jönnek ki a babaruhából. A szilikon előkék kényelmesek és rendkívül egyszerű a tisztán tartásuk.
 
A tányér alá praktikus a szilikonból készült tányéralátét használata, mert megakadályozza, hogy csúszkáljon a tányér, valamint az asztal tisztaságát is óvja. A csőrös szilikon itatópoharak segítenek az önálló ivás elsajátításában.
 
Hogyan könnyítheted meg az új ízek elfogadását?
 
Az anyatej vagy tápszer folyékony állaga után a püré nagyon szokatlan lehet a baba számára, ezért mindenképpen hígabb püréket készíts eleinte. Ha már megszokta az új ízeket és szívesen elfogadja, akkor sűrűbbre, később kicsit darabosabbra is készítheted.
 
Mindent párolj meg, a gyümölcsöt is, ne csak a zöldséget, mert nyersen még emésztési problémát okozhat. Fontos, hogy cukor és só nélkül készítsd számára az ételeket, hogy a természetes ízeket szokja meg. A felnőttkori ízérzékelést a babakorban megtapasztalt ízek határozzák meg. Ha azt tapasztalod, hogy félrenyel vagy öklendezik, akkor semmiképpen sem szabad erőltetni, pár napot várjatok és próbáljátok újra.
 
A kimondottan babáknak készült, lágy pasztellszínű tányérok, tálkák, poharak és evőeszközök könnyebbé és élvezetesebbé teszik a babák és anyukák számára is az etetést.
További híreink
Távmunka megszervezése egyszerűen, online
A home office-ban dolgozók száma elképesztő nagyot növekedett, köszönhetően a közelmúlt eseményeinek. Egyrészt a Covid-19 okozta világjárvány, valamint az ennek kapcsán g...
2022-11-23 10:56:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
2022-11-18 18:12:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az Orbán-kormány ismét kihirdette a háborús veszélyhelyzetet
A kormány a novembertől életbe lépő alaptörvény-módosítás miatt újra kihirdette az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa miatt...
2022-10-30 13:08:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Csak néhány napja tudom, kik azok a Liu testvérek: magyar anyától és kínai apától született gyorskorcsolyázók,...
Bővebben >>