. Ma György napja van.
4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek, 80 milliárdért
2016-02-07 04:57:52
4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek, 80 milliárdért

4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek, 80 milliárdért

Tarlós István bejelentette: csak 2019 őszére újítják fel a 3-as metrót. A főpolgármester korábban 2 dologra hivatkozott, amikor minden áron a régi szerelvényeket akarta felújítani új metrókocsik vásárlása helyett: a felújítás olcsóbb és gyorsabb lesz.


A kettőből egyik sem bizonyult igaznak: a hitelfelvétel költségével együtt több, mint 80 milliárdot költünk a felújításra, holott a Főváros és a BKV becslése szerint az új kocsik meglettek volna 90 milliárdból. Nem lesz gyorsabb sem, hiszen még négy évet kell várnunk a felújításra.


A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István átverte és elárulta a budapestieket. A főpolgármester lassan és drágán újíttatja fel a 3-as metrót, ennél hamarabb és ugyanennyi pénzből lehettek volna a budapestieknek új metrókocsijai. Tarlósnak és a Fidesznek köszönhetően 4 év múlva 50 éves metrókocsijaink lesznek 80 milliárdért. Ismét bebizonyosodott, hogy Tarlós nem a fővárosi sokakat, hanem a fideszes keveseket képviseli.


A főpolgármester tegnap azt is elmondta, hogy "a kutya sem akarta a BKK-t egy kétezer fős cégnek". A DK szerint emiatt Tarlós Istvánnak az akkori főpolgármestert kellene számon kérnie: önmagát.


Gy. Németh Erzsébet, A DK fővárosi képviselője - OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>