. Ma Angéla napja van.
20. Civil Nap
2017-02-07 06:42:44
20. Civil Nap

20. Civil Nap

2017. február 4-én új helyszínen (RaM) szervezte meg az önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Skult 13 Divíziója a Civil Szervezetek Napja rendezvényt. A hagyományos eseményen soha még ennyien nem képviseltették magukat a szervezetek, és az érdeklődők sem jelentek meg ilyen magas számban.

 

A Civil Nap egyre népszerűbb rendezvényként „kinőtte” az AJAMK épületét. A szervezők jól döntöttek, hogy a jubileumi 20. találkozóra a Radnóti Miklós Művelődési Központba hívták meg a szervezeteket és a látogatókat. A megjelent érdeklődők között volt Szanyi Tibor Európa parlamenti és Hiszékeny Dezső a kerület egyéni országgyűlési képviselője is.

 

Dr. Tóth József polgármester megnyitójában a kerület fejlődéséről, majd a civil szervezetekről szólt. Legyenek büszke XIII. kerületiek - kérte a részvevőket, hiszen az objektív számok, tények azt igazolják, hogy a kerületnek mire büszkének lenni. Jelenleg is mintegy háromezer lakás épül a kerületben 223 ezer iroda m2 fejlesztése történik. A fővárosban közelmúltban épült 3,2 millió m2 beruházásból 1 millió m2 a kerületet gyarapította.

 

Magam is büszke vagyok a civil kurázsira - említette - majd partnerséget az együttműködést, a koordinációt emelte ki, amely nemcsak az önkormányzat és a civil szervezetek között valósult meg, hanem egyre inkább a civilek között is. A közel 10 ezres tagság (a lakosság 8%-a), jelentős erő és tényező a kerületben.

 

Ezt követően bemutatták a Civil Kerekasztal megválasztott vezetőjét Konstein Istvánt. A XI. Civil Vándordíjat a kerületben 22 éve működő 43 ülést tartó 143 előterjesztést véleményező Szociális Kerekasztal kapta. A díjat az eddigi vezető díszpolgárunk Szloboda József vette át. A rendezvény végén a legszínvonalasabb stand díját ismét a Láng Művelődési Központ (és klubjai, szakkörei) nyerte el.

 

Ezt követően bemutatták a Civil Kerekasztal megválasztott vezetőjét Konstein Istvánt. A XI. Civil Vándordíjat a kerületben 22 éve működő 43 ülést tartó 143 előterjesztést véleményező Szociális Kerekasztal kapta. A díjat az eddigi vezető díszpolgárunk Szloboda József vette át.

 

A rendezvény végén az új díj a „Nap asztala” verseny győztesének járt, amely ezúttal a Szociális Egyesületet illette.

 

A délután 3-ig tartó civil börzén bemutatkoztak a civil szervezetek, a több mint 20 résztvevő között jelen volt az elsők között megalakuló Angyalföldért Egyesület, az Angyalföldi Szociális Egyesület, a XIII. Kerületi Mozgássérült Egyesület, az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a Magyar Vöröskereszt. Az újabbak közül a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány, a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület, a Háttér Társaság, a Hevesi Színtársulat alkotta a megjelenteket, a Láng klubsarkában a két szervezetet reprezentáló standja jövőre már az 1,3 milliárd forint önkormányzati beruházásban épülő Láng Művelődési Központot is bemutatja.

 

A nagyterem megtelt a bemutatkozó szervezetek standjain látható prezentációval és kiállítással, emellett a kerengőben játékkészítés, ügyességi- és társasjátékok, interaktív játék várta az érdeklődőket. A Civil Szakmai Fórumon a civil szervezetek és az önkormányzat együttműködése a kerületben interaktív beszélgetés zajlott. A színpadon sorra következtek a bemutatók, majd 15 órától a civil szervezetetek ének–zenei, színjátszó, és táncművészeti műsora zajlott. A nap „háziasszonya” Polgár Adrienn alig felfedezhető szabadidejében az „Európai Év Fája” verseny melletti szavazásért kampányolt.

 

 

 

További híreink
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő seggét. Mondom magamnak, miközben Péterfy művésznő a fejem felett kalimpál a lábaival és ha nem fognák meg páran a megfogható részeken, a...
2019-09-22 10:18:26, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját ünneplő Karel Gott tiszteletére.
2019-07-23 11:40:12, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy lajosmizsei férfi, aki a befolyása alatt álló 14 éves lány ellen elkövetett szexuális erőszak vádjával ker...
Bővebben >>